Četvrta bosansko-turska škola citopatologije

Škola je održana 18. i 19. maja 2019. godine, a okupila je 35 učesnika iz Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja.


Predavači i učesnici Četvrte bosansko-turske škole citopatologije

U organizaciji Turkish Division of the International Academy of Pathology (TDIAP), Turkish Society of Cytopathology i Asocijacije bazičnih medicinskih znanosti u Federaciji Bosne i Hercegovine (ABMZFBiH) održana je Četvrta bosansko-turska škola citopatologije („4th Bosnian Turkish Cytopathology School“). Škola je održana 18. i 19. maja 2019. godine, a okupila je 35 učesnika iz Bosne i Hercegovine i okolnih zemalja.


E-medikacijaTeme ovogodišnje škole su bile pankreatobilijarna, gastrointestinalna i abdominalna citopatologija. Predavači su bili eminentni stručnjaci iz Turske i Bosne i Hercegovine, kako kliničari (gastroenterolozi i radiolozi) tako i citopatolozi: Dr. Emrah Alper (Turska), dr. Pinar Firat (Turska), dr. Deniz Nart (Turska), dr. Sevgen Önder (Turska), dr. Vedad Papović (Bosna i Hercegovina), dr. Nesrin Turhan (Turska) i dr. Sanela Vesnić (Bosna i Hercegovina). Kroz interaktivni pristup i uz aktivno učešće patologa i kliničara obrađene su najvažnije teme iz domena citološke dijagnostike probavnih oboljenja.

Sa turskim kolegama je dogovoren nastavak suradnje i organiziranje pete jubilarne citopatološke škole u proljeće 2020. godine.Ostatak teksta pročitajte u štampanom izdanju Valetudo magazina.


POKLON pretplata za sve koji se besplatno registruju na stranicu e-medikacija.ba.


Želim POKLON pretplatu na Valetudo
E-medikacija.ba

Besplatna online edukacija za zdravstvene radnike u BiH

Ako već niste, registrirajte se ovdje

Osvojite bodove za licencu u cijeloj Bosni i Hercegovini

Preporučite kolegama

Dostupnost 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici

Pristupite sa bilo kojeg uređaja (mobitel, računar)

Provjerite stečena znanja nakon edukacijeE-medikacija.ba / Sva prava pridržana. / Marketing / 2018.