VI kongres stomatologa BiH

VI kongres stomatologa BiH sa međunarodnim učešćem u zajedničkoj organizaciji Udruženja stomatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine, Udruženja stomatologa Republike Srpske i Stomatološke komore Kantona Sarajevo, održan je u Mostaru u periodu 07-08. juna 2019. godine.


Doc. dr. sci. Elmedin Bajrić, generalni sekeretar Udruženja stomatologa FBiH i predsjednik organizacionog komiteta Kongresa


'VI kongres stomatologa BiH sa međunarodnim učešćem u zajedničkoj organizaciji Udruženja stomatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine, Udruženja stomatologa Republike Srpske i Stomatološke komore Kantona Sarajevo, održan je u Mostaru u periodu 07-08. juna 2019. godine.E-medikacija''Preko 300 učesnika prisustvovuje ovogodišnjem kongresu, kojima će od strane pozvanih predavača i prezentera iz BiH i inostranstva biti predstavljen bogat i sadržajan naučni i stručni program sa ukupno 56 predavanja, usmenih i poster prezentacija'', kazao je na otovorenju skupa doc. dr. sci. Elmedin Bajrić, generalni sekeretar Udruženja stomatologa FBiH i predsjednik organizacionog komiteta Kongresa.

Iako se radilo o skupu stomatologa, značajna posjeta studenata stomatologije i njihovo aktivno učešće u naučnom dijelu kongresa govori u prilog svijetle budućnosti struke, kazali su organizatori.

Podršku skupu drugu godinu zaredom dala je kompanija Berlin-Chemie Menarini kao generalni sponzor, uz ostale brojne sponzore i izlagače, te partnere Udruženja stomatologa u FBiH.

''Saradnja sa kompanijom Berlin Chemie je krenula prošle godine, te smo za karatak period tu saradnju prošili'', kazao je prof. dr. sci. Sedin Kobašlija, predsjednik Udruženja stomatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Udruženje stomatologa u Federaciji Bosne i Hercegovine, Udruženje stomatologa Republike Srpske i Stomatološka komora Kantona Sarajevo su najavili i održavanje velikog međunarodnog 25. BaSS kongresa regionalnog karaktera na kojem se očekuju posjetioci iz zemalja Balkana i šire, a koji se održava u periodu 28-30. maja 2020. godine u Sarajevu u hotelu Hills.
Ostatak teksta pročitajte u štampanom izdanju Valetudo magazina.


POKLON pretplata za sve koji se besplatno registruju na stranicu e-medikacija.ba.


Želim POKLON pretplatu na Valetudo
E-medikacija.ba

Besplatna online edukacija za zdravstvene radnike u BiH

Ako već niste, registrirajte se ovdje

Osvojite bodove za licencu u cijeloj Bosni i Hercegovini

Preporučite kolegama

Dostupnost 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici

Pristupite sa bilo kojeg uređaja (mobitel, računar)

Provjerite stečena znanja nakon edukacije


E-medikacija.ba / Sva prava pridržana. / Marketing / 2018.